Sydney, Australia

Plin de istorie, natura, cultura, arta, moda, preparate, design, Sydney este pozitionat la cateva mile de coasta Oceanului si de plajele cu nisip si surf. Imigrarea indelungata a dus la reputatia unui oras cultural si etnic extrem de diversificat. Orasul este, de asemenea, reprezentat de Sydney Opera House si Sydney Harbour Bridge, doua dintre cele mai interesante structuri de pe aceasta planeta.

Sydney – Australia

Sydney este un oras important la nivel mondial si unul dintre cele mai importante orase pentru finante in zona Asia-Pacific. Orasul este inconjurat de natura si parcuri nationale, care se extind prin suburbii si chiar la malul portului.
Locuitorii din Sydney, in numar de 4.757.083 (o estimare din 2013), se intind pe o suprafata de peste 12,350 km². Fusul orar este identic cu cea mai mare parte a statului New South Wales: GMT + 10. Fusul orar local este AEST sau Australian Eastern Standard Time.
Sydney a devenit centrul atentiei lumii in septembrie 2000, cand orasul a gazduit Jocurile Olimpice de vara. Atunci presedintele IOC la inchiderea ceremoniei a declarat „cele mai bune jocuri vreodată”! Olimpiada a oferit oportunitatea de renovare a orasului si de construire a unor noi cladiri, pozitionandu-l ca unul dintre marile orase ale secolului 21. Sydney continua sa atraga si sa gazduiasca mari evenimente internationale.

Istorie

Sydney este cea mai veche asezare Europeana in Australia, fiind fondata ca o colonie Britanica pe 26 ianuarie 1788 (acum sarbatorita ca fiind Ziua Australiei, sarbatoare nationala, cu festivitati importante din jurul orasului si portului). Asezarea, comandata de guvernatorul Arthur Phillip, si-a capatat denumirea dupa Thomas Townshend, primul Viconte Sydney, care a fost secretar de stat britanic la acel moment.

Oameni

Sydney este unul dintre cele mai cosmopolite orase de pe planeta, cu o treime din populatia sa nascuta peste mari. Asezarea europeana a stramutat rapid oamenii Aborigeni din zona orasului cu coloniștii proveniti in mare parte din Anglia, Irlanda si Scotia. Goana dupa aur din mijlocul secolului al XIX-lea a atras multi imigranti, inclusiv un numar semnificativ de chinezi. La inceputul secolului XX, Sydney a continuat sa atraga imigranti. In ultimele decenii a fost un val urias in materie de imigratie din Asia, mai ales din China, India, Thailanda, Vietnam, Malaezia si Filipine. Cultura, produsele alimentare si modul cum arata in general acum Sydney reflecta aceste contributii variate la majoritatea institutiilor si asezamintelor sociale cu specific Anglo-Celtic.

Climat

Orasul se bucura peste 300 de zile pe an de un climat cu soare. Cu toate acestea doar 104 zile sunt cu cer senin.
Cei ce doresc sa viziteze Sydney o pot face in orice moment al anului cu garantia unei perioade calde si confortabile.

Sursa: http://wikitravel.org/en/Sydney

Articole

Mai multe  

O calatorie in timp catre Cinque Terre

Peisaje arhaice, cladiri ca niste doamne batrane gatite cu haine vechi, decolorate de trecerea timpului, locuitori pasnici, vedere la mare… Iar peste toate acestea, un miros familiar intrucatva, un parfum al unor timpuri pe care parca le-ai trait intr-o viata anterioara. Apoi, te opresti din admiratie inciudat, pentru ca iti dai seama ca aceasta atmosfera speciala iti este cunoscuta doar …

Continua sa citesti  

Unusual Places to Consider Visiting

Think about these beautiful places to explore with your family or friends. Cinque Terre, Italy A twisting row of seaside villages on the Italian Riviera coast. 5 towns in total, all displaying colorful houses and centuries old vineyards along the terraces, fishing boats in harbors and much seafood! Many specialties through the Liguria region’s most famous dish, pesto.   Galapagos …

Continua sa citesti