Grecia

Sejur de vacanta in Grecia

Vacanta in Grecia

PARGA

Parga - Grecia

Parga – Grecia

Parga – este un oras si municipiu situat in Prefectura Preveza, in partea de nord-vest a Greciei. Parga se afla pe coasta Marii Ionice intre orasele Preveza si Igoumenitsa. Este un oras-statiune cunoscut pentru frumusetea sa pitoreasca. In prezent populatia este de 11.866 de locuitori. Este una dintre statiunile preferate de turistii din intreaga Europa. Orasul, asezat in 4 golfuri aproape unite, se deschide ca un evantai pe mai multe dealuri si vai, fiind acoperit de muntii impaduriti din spate, nu mai inalti de 700m. Doua castele strajuiesc orasul de bastina al lui Ibrahim Pargalezul, unul aflat chiar pe dealul ce desparte portul si promenada de plaja Valtos si cel de-al doilea aflat sus pe varful unui munte, in spate, langa Anthousa, localitatea invecinata.

SIVOTA

Sivota - Grecia

Sivota – Grecia

Sivota – este un sat frumos de pe litoral, inconjurat de paduri de pin, de chiparosi si maslini. Situat in Thesprotia – Epirus pe coasta Marii Ionice. Acesta se afla la 24 km sud de Igoumenitsa si poate fi vazut din port. Frumusetile sale naturale atrag atat vizitatori greci cat si straini. Exista mai multe taverne, cafenele si magazine. Sivota este daruit de natura si poate fi de neuitat pentru toata lumea. Sivota are plaje uimitoare si insulite verzi spre intrarea golfului. Porturile de agrement cu Sivota si Plataria au potentialul de a gazdui mestesugari mici, ce contribuie chiar mai mult la dezvoltarea zonei. Exista, de asemenea, sate pitoresti, cum ar fi Faskomilia, Argyrotopos si Polyneri, care sunt destinatii interesante pentru orice vizitator.

INSULA LEFKADA

Lefkada - Grecia

Lefkada – Grecia

Lefkada sau Lefkas sau Leucada, este o insula greceasca in Marea Ionica, legata de continent printr-un lung dig rutier si un pod. Capitala, Lefkada, se afla in nordul insulei si este la doar 20 de minute distanta de Aeroportul Preveza. Pe coasta de est a insulei se afla statiunile Lygia, Nikiana si Perigiali, toate la nord de cea mai mare statiune de pe insula – Nidri. Se afla intr-o pozitie adapostita, cu vedere spre insulele Skorpios, Meganissi si altele mai mici, precum si spre Grecia continentala. Principalul drum costal de la Lefkada la Vasiliki trece prin oras, desi o varianta se afla in constructie. Exista cateva feriboturi spre Kefalonia, Ithaca si Meganissi.

INSULA SKIATHOS

Insula Skiathos - Grecia

Insula Skiathos – Grecia

Insula Skiathos este, fara indoiala, una dintre cele mai atragatoare insule, atat pentru cupluri, cat si pentru familii. O insula mica, cu o suprafata de doar 48 km2, adaposteste nu mai putin de 60 de plaje, fiecare dintre ele cu farmecul propriu. Veti putea descoperi plaje micute si retrase, acoperite cu pietris, sau plaje lungi imbracate cu nisip fin si asaltate de turisti. Plajele sunt scaldate de ape de smarald, ce amintesc de peisajele din Caraibe, multe dintre ele bucurandu-se de umbra padurilor de pini si a stancilor albe ce desavarsesc peisajele. Cea mai frumoasa si renumita plaja a insulei este plaja Koukounaries, aceasta fiind considerata una dintre cele mai impresionante plaje nu doar din Grecia, ci din intreaga Europa.

INSULA SKOPELOS

Insula Skopelos - Grecia

Insula Skopelos – Grecia

Insula Skopelos este situata intre insulele Skiathos si Alonissos si are o lungime de 17 km si o latime de 8 km, fiind cea mai mare insula din grupul insulelor Sporadele de Nord. Peisajul este dominat de doi munti ce ating altitudini de peste 500 m, varful Delphi avand o altitudine de 681 m, iar Palouki atingand inaltimea de 546 m. Insula Skopelos se dezvaluie asemenea unui amfiteatru marginit de plaje cochete scaldate de apele Marii Egee. Padurile de pini par a uita ca locul lor se afla printre stanci si deseori se intind pana aproape de malul apei.